Wie wij zijn

Van Bussel is een kalverhouderij gevestigd in zuid-oost Nederland. Door een klein deskundig team worden ruim 6000 rosékalveren op drie locaties dagelijks verzorgd om de beste kwaliteit kalfsvlees te produceren. Hierbij staan het welzijn en de gezondheid van de dieren op de eerste plaats.

Wie wij zijn
Wat wij doen

Wat wij doen

Het speerpunt van Van Bussel is het houden en verzorgen van rosékalveren in de categorie 8 tot 12 maanden, ook wel oud-rosé genoemd. Op twee locaties doorlopen ruim 5100 rosékalveren het proces van voeden en verzorgen. Daarnaast beschikt Van Bussel tevens over een opstartbedrijf waar ruim 900 kalveren de opfokperiode doorlopen om in een later stadium getransporteerd te worden naar een vleeskalverlocatie. Behalve het opstarten, voeden en verzorgen van de rosékalveren wordt de jaarlijkse maisoogst in eigen beheer met eigen machines uitgevoerd.

Hoe wij werken

Op de bedrijven vindt wekelijkse aan- en afvoer plaatst. Ruim 60% van de startkalveren worden ingekocht bij opstartbedrijven. De overige 40% wordt in eigen beheer gehouden tot vleeskalf. De rosékalveren worden gemest tot een leeftijd van 8 tot 12 maanden en in de categorie oud-rosé verkocht aan slachterijen. Een gedeelte van het kalfsvlees wordt via een eigen afzetkanaal geëxporteerd naar het buitenland.

Van Bussel streeft naar een lokaal afzetproces door zoveel mogelijk eigen transport in te zetten en samen te werken met slachterijen en vleesspecialisten uit de omgeving. Dit bevordert het dierenwelzijn.

Hoe wij werken